Datamaskiner / Skjerm
Hos L'EASY får du høy kvalitet og den nyeste teknologien! Hos L'EASY har vi samlet et bredt utvalg av kvalitets produkter som dekker alles behov.

Så du finner helt sikkert en modell, som passer til dine behov – og skulle du være i tvil, så hjelper vi deg gjerne!
VI ANBEFALER
Acer pcskjerm
Det søkes blant produktene
 
Filtrer søket
 
 
 
Verdt å vite om skjermer
 
Skjermstørrelse: Full HD:
Sorter:
Visning:
Acer pcskjerm
Pris per mnd.
89,-
Inklusiv levering
Kontant: 1 999,-
sammenlign valgte

Verdt å vite om skjermer

Ny skjerm, men hvilken?

Markedet for dataskjermer har gjennomgått samme utvikling som TV-markedet, nemlig fra de tradisjonelle CRT-skjermene (basert på bilderørsteknikk som tradisjonelle TV-er) til TFT-skjermene basert på LCD-teknikken (som flat-TV).

Tidligere var det stor prisforskjell mellom de to typene, men etterhvert som prisforskjellen blir mindre og mindre, har salget av TFT-skjermene økt voldsomt. Økningen skyldes også at TFT-skjermene har en rekke fordeler i forhold til CRT-skjermene:

  • TFT-skjermene tar mye mindre plass – de er tynnere og veier mindre.
  • TFT-skjermene har lavere energiforbruk.
  • TFT-skjermene er mer behagelige å se på.
  • TFT-skjermene har mindre stråling.

Viktig når du velger skjerm

Det er viktig å velge en kvalitetsskjerm, ettersom levetiden for en dataskjerm ofte er relativt lang i forhold til annet datautstyr. Mange skifter f.eks. prosessoren ut før de skifter skjermen. Du skal sannsynligvis bruke samme dataskjerm i mange år.

Skal skjermen brukes til raske action-spill, er det viktig å velge en skjerm med så lav responstid (måles i ms) som mulig. Responstiden bør ikke være høyere enn 8 ms, men i dag kan du få TFT-skjermer med responstid helt ned til 2–4 ms.

Hvis skjermen skal brukes i lyse rom eller til å se TV på, er lysstyrken ekstra viktig. Lysstyrken måles i cd/m2, og jo høyere verdi, desto mer lyssterk skjerm.

Høyttalere

Mange TFT-skjermer har innebygde høyttalere, og dermed unngår du plasskrevende høyttalere på skrivebordet. Lyden fra innebygde høyttalere er imidlertid begrenset, så hvis du spiller spill der lydsiden er viktig, eller du bruker datamaskinen til å høre på musikk, bør du likevel vurdere ekstra høyttalere.

Skjermstørrelse

Du må også velge skjermstørrelse. Størrelsen måles i tommer, og i dag er 17” og 19” mest vanlig, men trenden går mot større skjermer. De store skjermene er behagelige å se på, og de er praktiske når du har flere programmer og vinduer åpne samtidig. En 17” TFT tilsvarer omtrent en 19” CRT-skjerm. Skjermprisene er direkte proporsjonale med størrelsene!


Eksempel: Ved produktkjøp på 10 000,- betales 315,- pr. måned i 60 måneder + termingebyr 45,- ved en saldo over 1 000,-. Fast rente 23,87%. Kredittbeløp 10 495,-. Kredittkostnad 10 398,-. Totalt 21 397,-. Eff. rente 42,01%. Beregningen er inkl. levering til 999,- (ved hvitevarer).